Kandil simidi, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olup, özellikle kandil günlerinde yapılan, hafif tatlı ve susamlı bir simittir. Yapımında un, maya, su, tuz ve şeker kullanılır. Hamur yoğrulup mayalandıktan sonra, küçük parçalara ayrılır ve simit şekli verilerek, susama batırılır. Ardından fırında altın rengini alana kadar pişirilir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif tatlı olan kandil simidi, sıcak tüketildiğinde çok lezzetli olur. Geleneksel olarak, kandil gecelerinde misafirlere ikram edilen bu simit, aynı zamanda çayla birlikte tüketilen popüler bir atıştırmalıktır.
Kandil simidi, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olup, özellikle kandil günlerinde yapılan, hafif tatlı ve susamlı bir simittir. Yapımında un, maya, su, tuz ve şeker kullanılır. Hamur yoğrulup mayalandıktan sonra, küçük parçalara ayrılır ve simit şekli verilerek, susama batırılır. Ardından fırında altın rengini alana kadar pişirilir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif tatlı olan kandil simidi, sıcak tüketildiğinde çok lezzetli olur. Geleneksel olarak, kandil gecelerinde misafirlere ikram edilen bu simit, aynı zamanda çayla birlikte tüketilen popüler bir atıştırmalıktır.
Zeron Bakery, Beşiktaş’ta küçük bir butik dükkanda başlayan hikayesiyle, ekmek çeşitleri ve sandviçleriyle sektöre yenilikçi bir soluk getirmiştir.